Tässä tämän surullisen kuuluisan tordellin resepti. Jos jollain on jotain vinkkiä antaa tai/ja kovasti/usein näitä torttuja vääntää, niin kertoisko hän miten sen tortun saa sulavasti leivinpaperista irti, pitääkö se torttu irrottaa ennenku jäähtyy vai jäähtyneenä. Ja miten saa marengin pysymään ehjänä kokoamis/leikkaamisvaiheessa jos ei pakastimeen mahu pohjat??

Torttu itessään oli ihan helppotekoinen eikä edes aikaavievä. Minä vaan kämmäilin siinä kokoamisvaiheessa koko homman. Tässä kuva tortusta ennen kasausta. Kasassa olevasta tortusta ei ookkaan kuvaa, kun se oli niin ruma!! Minusta tuo marenki kyllä näyttää kypsältä ja sellaiselta kuin pitää. Oisko lie palanut jos oisin vielä 5 minuuttia uunissa pitänyt. Noh, ens kerralla paremmalla onnella!

577623.jpg

Pohja:

200 g voi/marg

2 dl sokeria

4 keltuaista

2 dl haaleaa maitoa

3 dl vehnäjauhoja

3 tl leivinajauhetta

Marenki:

4 valkuaista

3 dl sokeria

2 tl vanilijasokeria

mantelirouhetta n. 1 dl

Täyte:

4 dl kermaa

sokeria

marjoja

  • Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi.
  • Lisää keltuaiset yksitellen ja vatkaa hyvin.
  • Sekoita jauhot ja lisää ne maidon kanssa vuorotellen taikinaan.
  • Levitä taikina uunipellille ja valmista marenki.
  • Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokerit vähitellen koko ajan sekoittaen. Marenki on valmista kun se on kiiltävää ja paksua.
  • Levitä marenki taikinan päälle ja ripottele pinnalle mantelirouhe.
  • Paista 175 asteessa noin 15-20 minuuttia.
  • Jäähdytä pohja, ja kasaa torttu- leikkaa torttu kahteen yhtä suureen osaan.
  • Tee täyte- vatkaa kerma ja mausta sokerilla.
  • Laita toinen osa tarjoiluastialle. Lätki väliin kermaa ja marjoja tai hedelmiä maun mukaan. Laita toinen osa päälle ja tarjoile heti.

Mulla kun se marenki hajosi, niin lätkin vielä pintaankin kermavaahtoa ja mustikoita koristeeksi. Oli kyllä tosi makoisaa. Jos ei välitä niin äklöstä, niin marenkiinhan ei oo pakko laittaa noin paljon sokeria, vähempikin riittää. Puolita vaikka sokerimäärä. Ja tuo kakkuhan on itsessään aika kosteaa, minäkin luulin että se on raakaa. Mutta sen on tarkoituskin olla sen oloista niin sitä ei tarvitse ollenkaan kostuttaa.