Joo kokeilin tällaista pitkästä aikaa. En oo kymmeneen vuoteen tehnyt tätä herkkua, joten muisti pätki aika pahasti tekovaiheessa. Kuvat on aivan surkeita, mutta jälleen maku oli herkullinen. Tämä torttu sopii niille jotka tykkää raikkaista mauista <- hiisi että suomenkieli on hankalaa!! Ohje ei oo siis kamalan makea.

604214.jpg

Pohja:

125 g voi/marg

1/4 dl tomusokeria

3 dl vehnäjauhoja

1 keltuainen

Päälle:

1 tlk aprikooseja

Pinnalle:

2 dl smetanaa

0.5 dl sokeria

2 keltuaista

2.5 tl vaniljasokeria

Marenki:

3 valkuaista

0.5 dl sokeria

  • Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  • Vatkaa pehmeä rasva ja tomusokeri hyvin, lisää keltuainen hyvin vatkaten ja lopuksi jauhot pienissä erissä. Taikinan kuuluu olla hyvin pehmeää.
  • Levitä taikina piirakkavuokaan, viipaloi aprikoosit ja lätki päälle.
  • Sekoita päällysteen kaikki ainekset yhteen ja heivaa tortun päälle.
  • Paista uunissa kypsäksi n. 20 min tai kunnes seos on hyytynyt tortun päällä.
  • Valmista marenki- vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Jos pidät makeasta laita sokeria reippaammin. Levittele marenki tortun päälle ja pidä uunissa kunnes marengin pinta on ruskistunut. Siinä ei muuten kovin kauaa mene, mulla meinas kärytä koko hoito.

604206.jpg

Hopsan. Onpas tärähtänyt otos..... Kameraa odotellessa. Ei jaksais oottaaaa!!