Tänään tein ruoaksi Pepin voimavuokaa. Ohje löytyy täältä laatikkoruoat osiosta. Oon pitkään jo aikonut tehä, nyt sitten oli ainekset kasassa. Sen verran vaan tein eri lailla, että lisäsin jauhelihaan pari sipulia ja valkosipulin kynttä, lorauksen ketsuppia ja 2.5 dl tomaattimurskaa. Sitten keittelin lihaliemessä spagetteja (tummaa rakettispagettia) sen aikaa kun jauheliha valmistui, eli pikkusen eri järkässä mentiin. Mutta lopputulos oli kyllä todella hyvää. Suuntuntuma tosi pehmoinen! Ja mies sekä ipanat tykkäs myös kovasti. Kiitos vaan kotiäipälle mukavasta reseptistä! :)

623593.jpg

Jälkkäriksi tekaisin vanilijavanukasta. Se on silleen kätevää, että se on hyvää semmosenaan, tai sitten leivoksissa tai kääretortussa tms. täytteenä.

Ohje n. kuudelle:

1.5 dl maitoa

muna

reilu desi sokeria

1 tl vanilijasokeria tai vaniljatanko

4 liivatelehteä

2 dl flora vispiä+ 1 tl vanilijasokeria

  • Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  • Sekoita kattilassa maito, muna ja sokeri, lisää van.sokeri tai tanko. Kuumenna seos ja sulata siihen liivatteet. Jäähdytä kunnolla.
  • Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta van.sokerilla. Kun kiisseli on jäähtynyt lisää siihen kermavaahto. Anna kylmetä jääkaapissa ainakin tunteroinen.

Tällä kertaa syötiin vanukasta hunajamarinoitujen mansikoiden ja suklaalastujen kanssa. Aijuu ja tämä resepti on Kotilieden mukana joskus tulleesta Makuelämyksiä kirjasesta.

623607.jpg