Nämä jauhispiffit on toooosi hyviä. Nyt tehtiin vaan aika sipulisia, mutta ihme ja kumma, jopa lapset kehuivat ja söivät alta aikayksikön. Meillä riitti tää annos vaan yhelle syönnille+tyttöjen päiväruoaksi, eli jos haluaa syyä kaks kertaa tai laittaa pakkaseen niin tupla-annos on sit hyvä.
Pihvitaikina:
400g nautasika-jauhelihaa
2 palaa paahtoleipää (tai muuta vaaleaa vuokaleipää)
1 iso tai 2 pienempää sipulia
puoli pss sipulikeittoaineksia
reilu puoli tai 3/4 dl korppujauhoja
1 dl vettä
1dl ruokakermaa/ kevyt ja paksu floraa
2 munaa
suolaa, mustapippuria, valkosipulijauhetta, paprikajauhetta, grillimaustetta ja
tl välimeren yrtit maustesekoitusta
- Silppua sipulit kulhoon. Murusta leivät sinne myös, lisää sipulikeitto ja korppujauho. Lopuksi vesi ja kerma ja anna turvota 10-15 minuuttia.
- Laita kulhoon jauheliha ja mausteet, lopuksi munat ja vaivaa hyvin sekaisin.
- Muotoile taikinasta pieniä littanoita pihvejä. Paista pannulla värit pintaan ja laita vielä 175 asteiseen uuniin reiluksi puoleksi tunniksi kypsymään. Tarjoile vaikkapa muusin ja punajuurisalaatin kanssa, slurps :)
Kommentit