Nämä jauhispiffit on toooosi hyviä. Nyt tehtiin vaan aika sipulisia, mutta ihme ja kumma, jopa lapset kehuivat ja söivät alta aikayksikön. Meillä riitti tää annos vaan yhelle syönnille+tyttöjen päiväruoaksi, eli jos haluaa syyä kaks kertaa tai laittaa pakkaseen niin tupla-annos on sit hyvä.

673832.jpg

Pihvitaikina:

400g nautasika-jauhelihaa

2 palaa paahtoleipää (tai muuta vaaleaa vuokaleipää)

1 iso tai 2 pienempää sipulia

puoli pss sipulikeittoaineksia

reilu puoli tai 3/4 dl korppujauhoja

1 dl vettä

1dl ruokakermaa/ kevyt ja paksu floraa

2 munaa

suolaa, mustapippuria, valkosipulijauhetta, paprikajauhetta, grillimaustetta ja

tl välimeren yrtit maustesekoitusta

  • Silppua sipulit kulhoon. Murusta leivät sinne myös, lisää sipulikeitto ja korppujauho. Lopuksi vesi ja kerma ja anna turvota 10-15 minuuttia.
  • Laita kulhoon jauheliha ja mausteet, lopuksi munat ja vaivaa hyvin sekaisin.
  • Muotoile taikinasta pieniä littanoita pihvejä. Paista pannulla värit pintaan ja laita vielä 175 asteiseen uuniin reiluksi puoleksi tunniksi kypsymään. Tarjoile vaikkapa muusin ja punajuurisalaatin kanssa, slurps :)

673838.jpg