752968.jpg

Eli porkkanapiirakka suomeksi sanottuna. Tää on yks meijän perheen tai jopa suvun lemppareista. Ohjeen alkuperästä ei oo tietoa. Yleensä tätä leivotaan syksymällä eniten, kun aletaan saada porkkanasatoa omasta/anopin maasta ;) Nyt kun oli uuden sadon porkkanoita iso pussi niin halutti tehä tätä pitkästä aikaa. Piirakkaa tulee pellillinen, parasta on leipomista seuraavina päivinä, kylmässä säilytettynä. Tosi ihanaa pakastuksen jälkeen sulatettuna, maut ja piiras on tiivistyneet. Tuoreeltaan ei niin hyvää, mut kahvin kanssa menee kyllä silloinkin. Meidän neidit tykkää kovasti, se vaan tympii kun aina haluavat päälle 'ripelöitä' eli strösseleitä, ja mää mieluummin laittasin manteli tai pähkinärouhetta niinku Antellin tapaan.

Pohja:

6 dl porkkanaraastetta

4 munaa

4 dl sokeria

4 dl vehnäjauhoja

4 tl leivinjauhetta

2 tl vanilijasokeria

2 tl kanelia

100 g sulaa rasvaa

  • Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Sekoita kuivat aineet ja lisää joukkoon.
  • Lisää sitten raaste ja rasva, sekoita nopeasti ja kaada uunipannulle leivipaperin päälle.
  • Paista 200 asteessa keskitasolla noin vartti.

Kuorrute:

60g voi/marg sulana

120 g sulatejuustoa (maustamaton)

n. 250-300 g tomusokeria

3 tl vanilijasokeria

  • Notkista sulatejuusto. Lisää rasvaa ja tomusokeria koko ajan sekoittaen voimakkaasti. Lisää v.sokeri ja loput rasvat. Lisää tomusokeria niin kauan että seos on tarpeeksi paksua pysyäkseen pohjan päällä hyvin. Saa siis olla aika paksua.
  • Koristele manteli -tai pähkinärouheella, nonparelleilla tai strösseleillä.
  • Herkuttele hyvin jäähtyneenä tai kylmänä!