Chocomumin sivuilla oli ihana kakku. Koska oli tulossa harvinaisia vieraita halusin tehä valkosuklaasta jonkin ihkun kakkusen, ja siihen tietty tuoreita mansikoita. Kakku on ihan lonkalta vedetty, siitä tehty mitä jääkaapissa oli, ajatus kakusta vaan lähti Marian kevytkakusta. Tää on kaukana kevyestä ;)
Pohja:
200 g kaurakeksejä
100g margariinia
Väliin:
Ohut kerros mustikkamarmelaadia
Täyte:
1 prk Flora vispiä
2 tl vanilijasokeria
sokeria maun mukaan
0.5 dl vanilijakreemijauhetta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk ranskankermaa
200 g valkosuklaata
5 liivatelehteä
puolen sitruunan mehu
250 g mansikoita
Päälle:
Puoli kiloa mansikoita
1 dl vettä
0.5 dl hyytelösokeria
sokerihelmiä (jos tahtoo)
- Murskaa keksit ja sulata rasva. Yhdistä ja taputtele irtopohjavuoan pohjalle.
- Sivele marmelaadia ohuelti pohjan päälle.
- Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma ja sokerit. Sulata suklaa. Yhdistä kermaan kreemijauhe, tuorejuusto, ranskankerma ja suklaa.
- Kiehauta kasarissa sitruunamehu kiehuvaksi ja lisää siihen liivatteet. Anna jäähtyä sen aikaa kun pienit mansikat. Lisää sitten liivateseos ohuena nauhana täytteeseen hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi mansikat. Anna hyytyä jääkaapissa väh. 5 tuntia tai yön yli.
- Koristele mansikoilla ja kiilteellä, tai miten ite haluat. On ihan sairaan hyvää!!
Kommentit