937533.jpg

Tämä omppupiiras on yksi mun lemppareita. Raikas, ei liian ällömakea. Ja valmistus käy kädenkäänteessä. Ohje on ollut perunajauhopaketissa joskus muinoin. :)

Pinnalle kiisseli: (Tee ensin)

4-5 isoa omenaa

1 dl vettä

1 dl sokeria, 1 tl vanilijasokeria, (muutama tippa vanilija-aromia)kanelia vähän

1 rkl pottujauhoja, 0.5 dl vettä

  • Kuori ja paloittele omenat pieniksi paloiksi. Lisää ne kattilaan veden kanssa. Lisää sokeri ja mausteet. Kiehauta omenat sokerivedessä puolipehmeiksi. Suurusta pottujauhovesi-seoksella. Anna jäähtyä.

200 g marg.

1 dl sokeria

2 munaa

3 dl vehnäjauhoja

1 dl pottujauhoja

1 tl leivinjauhetta

  • Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita jauhot yhteen ja lisää ne varovasti taikinaan, esim. siivilän läpi.
  • Ota taikinasta 1/3 erilleen pursotusta varten. Taputtele isompi osa taikinaa voideltuun piirakkavuokaan jauhotetuin käsin pohjalle ja reunoille. Lisää täyte.
  • Pursota taikinasta koristeraidat ja paista torttua 200 asteessa noin puoli tuntia.

 

937542.jpg