970164.jpg

Tekaisin pitkästä aikaa kalalaatikkoa. Meillä on ollut miehen mummolan järvessä kasvattikaloja, joten pakkasessa on rutkasti lohta. Tämä ohje on siis aivan yksinkertainen, mutta maistuva. Lapsetkin syö tätä mielellään, jos kalaa vaikka vähän karsastaisivatkin ;) Teen aina laatikoita sellasen lasagnevuoallisen. Perunamäärää en osaa arvioida. Valikoin aina mahollisimman isoja pottuja, että on helppo kuoria ja tulee joutusampaan. Oisko tähän mennyt reilu 15-20 kpl isohkoja pottuja suikaleiksi pilkottuna. Lisäksi tässä on kalafilee, varmaan noin 600 g, pieniksi paloiksi pilkottuna ja ruodot poistettuna. Ensin ladoin pottusuikaleita, sitten maustoin ne suolalla, musta- ja sitruunapippurilla, paprikajauheella ja välimeren yrteillä. Sitten kalaa, jossa suolaa. Sitten taas kerros pottuja ja samat mausteet. Lisäksi tein mäskin, jossa 1 prk ranskankermaa, 1 prk kevyt ja paksu ruokakermaa, 1 muna ja pari desiä maitoa. Nämä sekaisin ja laatikkoon. Sitten vaan 200 asteiseen uuniin. Niin kauan paistetaan, että potut on kypsiä. Eli noin puolitoista tuntia. Ja hyvää tulee!