1018935.jpg

Päädyinpä minäkin testaamaan tätä Maasikkaan blogista bongattua reseptiä. Kuten kuvasta näkyy piirakka oli mehevää, ja maku parani huomattavasti seuraavina päivinä, tuoreeltaan ei tehnyt minuun ainakaan suurta vaikutusta. Marmorointi ei niin hyvin näy kuin halusin, mutta osasyy on ainakin se, että käytin tumman suklaan sijaan sitä tuttua Fazerin punaista, ja minun makuun se kyllä sopi tähän kuin nenä päähän. Tummasta suklaasta ois mun makuun tullut ehkä liian tuhti. Mutta maistui kyllä koko perheelle, etenkin neideille :) Kiitos vain ohjeesta!

Taikina:

300g tummaa suklaata (laitoin levyn sitä Fazerin punaista)
200g voita/marg.
2dl sokeria
4 munaa
3,5dl vehnäjauhoja
1tl vanilliinisokeria
2dl vadelmia (villejä laitoin)

Tuorejuustotäyte:
200gr maustamatonta tuorejuustoa (käytin vanilijaa kun ei muuta ollut)
0,5dl sokeria
1 muna
1 rkl vehnäjauhoja

  • Voitele vuoka (20X30cm) voilla. Sulata suklaa ja voi mikrossa varovaisesti.
  •  Vatkaa kanamunat ja sokeri vaahdoksi, lisää muut aineet ja hieman jäähtynyt suklaa/voiseos. (minä lisäsin myös vadelmat tässä vaiheessa)
  • Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuustotäyte. Kaada vuokaan suklaatäyte ja sen päälle juustotäyte. Marmoroi pinta esim. haarukalla.
  • Ripottele piiraan pinnalle vadelmat, jos et ole laittanut niitä pohjaan.
  • Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin puoli tuntia tai vähän päälle.
  • Nauti hyvän kahvin tai kuuman kaakaon kanssa! :)