1023956.jpg

Eli miilunpolttajan spagetti. Kuuluu ehottomasti lempipastoihimme- mutta hyvin harvoin tulee tehtyä kun on sen verran 'tuhtia' tavaraa. Mutta siis helppo tehdä ja älyttömän nopea, kiirepäivien pelastus! Kaikkee tarvittavaa löytyy yleensä kotoa, pekonia jos ei oo niin korvaa sen vaan kinkulla. Ja on siis mielettömän hyvää!

Tähän tulee:

Noin 400 g spagettia (tai sen verran kun tarvii, muut aineet vaan suhteutettu tähän)

Paketti pekonia (eli 170 g)

Noin 1 rkl oliiviöljyä (tai mitä vaan)

3-4 munaa (kolme riittää)

1 dl parmesaania (juustoraastetta mistä tykkää)

mustapippuria, suolaa

50 g voita (käytän ehkä noin 20 g)

+Lisäksi kun tykätään sipuleista käytin tähän 1 isohkon salottisipulin sekä pari valkosipulin kynttä

  • Leikkaa pekoni pikkupaloiksi ja ruskista palaset öljyssä. Jos käytät sipulia niin kuullota niitä myös hetki.
  • Keitä spagetti runsaassa, suolatussa vedessä.
  • Vatkaa kulhossa munat kevyesti, lisää juustoraaste, ripaus suolaa ja mustapippuria muutama kierros.
  • Sulata voi pannulla ja anna sen ruskistua vain kevyen pähkinämäiseksi.
  • Valuta keitetty spagetti ja kaada takaisin kattilaan. Kaada heti päälle munaseos, pekoni ja voi sula koko ajan sekoittaen niin, että kananmuna kypsyy spagetin pintaan pehmeästi. Älä kuumenna spagettia liikaa ettei se kuivu.
  • Tarjoile heti, voit lisätä päälle juustoraastetta ja vielä mustapippuria halutessasi.
  • Vinkki- oli tosi hyvää vielä seuraavanakin päivänä lämmitettynä!