1078380.jpg

Ihanaisella serkku-likallain oli vasta synttärit. Ei päästy silloin paikan päälle, käytiin eilen ja vein hälle samalla tämän kakun. Idea lähti uudesta limpparimausta, talviomenasta. Oli hyvää limsana ja halusin kokeilla sitä kakun päälle. Tuli kyllä herkullista, sopisi jälkkäriksi Jouluiseen kahvipöytäänkin.

Pohja:

n. 200 g hedelmäisiä kaurakeksejä

75 g voi/marg

Täyte:

1 prk Flora vanillaa vaahdotettuna

1 prk vanilijatuorejuustovalmistetta

1 prk ranskankermaa (ei pakko laittaa)

2 tl vanilijasokeria

1 levy Pandan valkosuklaata murusina

5 liivatelehteä + sitruunamehua vajaa desi

Kiille:

2 dl Talviomenalimsaa

3 liivatelehteä

punaista elintarvikeväriä

-jos haluaa paksumman kiilteen niin 3 dl limua ja 4 liivatelehteä. Vähän voi töpsäyttää kanelia mauksi jos tykkää tuhdimmasta mausta. Glögillä voi tulla myös ihanaa!

  • Sekoita keksimurut ja rasva, taputtele irtopohjavuokaan.
  • Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 10 min. Kiehauta sitruunanmehu ja liota siihen liivatteet. Anna jäähtyä täytteen teon ajan.
  • Vaahdota Flora vanilla, lisää siihen tuorejuusto ja ranskankerma. Murusta suklaa ja lisää sekaan. Kaada liivateseos joukkoon ohuena nauhana. Kumoa täyte vuokaan. Anna jähmettyä kylmässä parisen tuntia.
  • Laita liivatteet likoamaan noin 10 minuutiksi. Kaada limsa kattilaan ja kiehauta. Lisää sekaan lionneet liivatteet. Laita vielä elintarvikeväriä halutessasi. Anna jäähtyä haaleaksi.
  • Kaada limsaseos jähmettyneen kakun päälle. Hyydytä vielä kakkua parisen tuntia.
  • Koristele miten haluat! Minulla päällä valkosuklaaenkeleitä, muoteilla tekaistu.