1233450.jpg

Etsin kuumeisesti jotain uutta ruokavinkkiä blogeista. Halusin kokeilla jotain ihan muuta kuin jauheliha/kanahommia. Tähän herkulliseen ruokaan törmäsin yllättäin ;) Hellapoliisin sivuilla. Vaikutti oikein hyvälle ja herkulle ohjeelle. Ainut viba oli se, että ois pitänyt hakea Lidlistä kebabia, ja se on turhan kaukana täältä meiltä. Toinen viba oli mausteseos mitä ruokaan tarvittiin, en löytänyt sitä mistään. No, päätin sitten kokeilla omalla tyylillä. Ja ihan pakko kehuskella, että omaan suuhun ihan täydellistä. Ja varmasti maistuu kaikille jotka tykkää kebabista yleensäkin. Tässä ohje miten itse tein, käykää kurkkaamassa toinen versio Helliksen sivuilta :) Kiitos hälle vaan taas ideasta!

Kilo pottuja kuoritaan ja viipaloidaan ohuiksi viipaleiksi (en mitannut pottumäärää, laitoin sopivasti meidän väelle, varmaan vähän yli kilon).

öljyä

Kebablihaa n. 400 g (Mulla oli jotain Poutun jossa joutsenmerkki, semmosessa pussissa)

2 sipulia

4 dl kermaa (käytin 1 prk 3 juuston kermaa, 1 prk kevyt ruokakermaa)

1 dl maitoa

tuoreita herkkusieniä maun mukaan (en laittanut kun ei ollut), tomaattilla voi hyvin korvata

100-150 g juustoraastetta

mausteita (kun ei ollut sitä seosta laitoin chiliä, paprikajauhetta, grillimaustetta ja valkosipulijauhetta ja suolaa/aromisuolaa)

Taco soucea (mild) laitoin tuomaan potkua varmaan puoli prk

  • Kun olet saanut potut viipaloitua kaada öljyä pannulle ja kun pannu lämpiää laita potut sinne ja ala kuullottamaan niitä. Kuori ja pieni sipulit ja heitä joukkoon. Lisää mausteita mistä itse pidät. Heivää sekaan kaikki nesteet ja kebabliha. Anna muhia hetken aikaa. Lisää myös sienet niin halutessasi tai tomaatit. Kaada sitten hela hoito uunivuokaan. Kaada sekaan taco kastiketta ja sekoita vielä kaikkialle. Paista uunissa 200 asteessa kunnes perunat melkein kypsät ( Noin puolitoista tuntia). Laita lopuksi juustoraast pintaan ja paista kunnes juusto sulanut ja saanut väriä. Anna vetäytyä ainakin vartti ennen syömistä. Tarjoile salaatin kanssa :) Napsuttele naamaan!

1233449.jpg

Tässäpä komeus menossa uuniin ;) Ei ihan pieni annos! Voi verrata ravintelin kermaperuna-kebabannokseen. NAM.