Talvisaikaan on ihana nautiskella keitoista, ja etenkin kun on raskaamman sarjan joulusyömingit takana. Minestronekeitto on lemppareita, tää on vain hiukan erilainen muunnos.
Tähän tuli n 1.5 l kasvislihalientä (1 kasvis, puoli lihaliemikuutiota)
400 g nautasikajauhelihaa + suolaa ja mieluisia mausteita
2.5 dl ruispastaa (runsaskuituista)
valkokaalia
pari porkkanaa, bataatti, 2 sipulia, 3 valkosipulin kynttä
tomaattisosetta 3 rkl, mustapippuria
- Suikaloi kaali ja porkkanat. Laita ne kiehuvaan kasvislihaliemeen keittymään.
- Silppua sipuli ja valkosipulit. Ruskista jauheliha, sipulit ja lisää mausteet ja tomaattisose. Heitä kattilaan vihannesten seuraksi. Keittele tunteroinen miedolla lämmöllä.
- Suikaloi bataatti ja laita pastan kanssa n. kymmeneksi minuutiksi keittoon.
- Tarjoile juustoraasteen kera (tässä Ritarijuustoa). On muuten hyvää!
Kommentit