1328421.jpg

Tästä ei omenapiirakka parane... Ohje seuraa perässä!

No niin elikkäs se ohje...On se hiisi vie kummaa touhua, kun työ estää tekemästä näitäkin juttuja ;) Tätä piirakkaa tein nuorison kanssa yhtenä viikonloppuna parikin pellillistä. On siis ihan sairaan hyvää, ja ei vähiten siksi, että on aikas makoisaa..:) Ohje on pyöreään vuokaan, jos teet pellillisen niin se pitää tehdä 3:n kertaisena. Resepti on alunpitäen dansukkerin arkistoista.

Taikina:

100 g marg

1.5 dl sok.

1 muna

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl vanilijasokeria

Täyte:

2 hapahkoa omppua

0.5 dl vaaleaa siirappia

0.5 dl vettä

Koristelu:

Tomusokeria ja kanelia

  • Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  • Kuori omenat ja paloittele lohkoiksi. Keitä ne lähes kypsiksi siirappivedessä.
  • Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää muna. Sekoita muut aineet yhteen jalisää joukkoon. Taikinasta pitäisi tulla melkoisen paksua.
  • Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan. Lisää omenat ja paista noin 30 min.
  • Anna jäähtyä. Sekoita tomusokeri ja kaneli, ja sihtaa ne piiraan päälle.

Minä kun tein pellillisen, niin täytteeseen laitoin 6 isohkoa omenaa, siirappia tuli 2.5 dl ja vettä vain se puoli desiä. Omenat ihanaisesti karamellisoitu, ja siitähän se maku tähän piiraaseen tulee. Myös vanilijasokeri pohjassa antaa herkullista makua! Helppo ja nopea tekaista, suosittelen :)

 

1328428.jpg