1420683.jpg

Sitruunaa tekee mieli kovasti keväällä, se on niin ihanan raikasta. Tätä sitruunatorttua kuulemma harrastetaan kovasti Ameriikan mailla. En oo ennen tehnyt, kaivoin arkistokätköistäni ja testasin. Ja tykkäsin. Niin myös lapset, etenkin Nuutti :)

Pohja:

100 g voi/marg

0.5 dl sokeria

2.5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

3/4 dl kylmää maitoa

Täyte:

200 g creme bonjour maustamatonta tuorejuustoa

2 dl ranskankermaa

1 dl maizena-jauhoja

4 keltuaista

reilu 1 dl sokeria

1 dl sitruunamehua( 2 sitruunanmehu)

Marenki:

4 valkuaista

1.5 dl tomusokeria

  • Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri, lisää joukkoon kuivat aineet ja lopuksi vesi. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
  • Paista pohjaa 200 asteessa n.20 min.
  • Tee täyte sekoittamalla ainekset tasaiseksi seokseksi. Levitä täyte lähes kypsän pohjan päälle. Jatka paistoa 175 asteessa n. 35-40 min kunnes täyte on hyytynyt.
  • Valmista marenki- Vatkaa valkuiaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sitten sokeri vähitellen koko ajan vatkaten. Levitä marenki täytteelle ja jatka paistoa vielä n 10 min tai kunnes marenki saa kauniin värin.
  • Tarjoa pai jäähtyneenä, parasta seuraavina päivinä.

 

1420688.jpg