Tästä rahkaleivonnaisesta on muodostunut traditio meitin perheessä. Resepti on Roiniskan ja piiras niin hyvää, ettei sanotuksi saa :) Täyteläistä ja maukasta!
Pohja:
100 g marg.
1 dl sokeria
1 muna
2.5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
-
Vatkaa pehmyt rasva ja sokeri, lisää muna ja kuivat aineet. Taputtele rasvattuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan, reunoille asti. Laita jääkaappiin vetäytymään täytteen teon ajaksi.
Täyte:
1 tölkki ( 400g) päärynöitä tai pari tuoretta, kypsää päärynää
1 prk vanilijarahkaa (tai tavallista)
1 prk kermaviiliä
1 dl kuohukermaa tai smetanaa (laitoin kermaa)
2 munaa
2 tl raastettua tuoretta inkivääriä (en laittanut ollenkaan inkivääriä)
0.5 dl sitruunamehua
0.5 dl perunajauhoja
1 dl sokeria
3-4 tl vanilijasokeria
+ minä laitoin yhen sitruunan raastetun kuoren.
-
Viipaloi päärynät pohjan päälle.
-
Vatkaa rahka, viili, kerma ja munat tasaiseksi seokseksi. Lisää sitten loput aineet ja sekoita. Kaada rahkaseos päärynöiden päälle, tasoita pinta.
-
Paista torttua uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti. Peitä pinta paiston loppuvaiheessa ettei piiras tummu liikaa.
-
Anna jäähtyä haaleaksi ja irrota rengas varovasti ympäriltä. Herkuttele!
Kommentit