1356586.jpg

Keväistä Toscakakkua ryyditettynä talven kauneimmilla auringonsäteillä! Tuo aurinko-armas on ollut niin harvinainen vieras tälle talvea, että joka säde pitää koittaa saada talteen. Tätä kakkua tein synttäreilleni myös, joita vietettiin eilen ja tänään, vaikka juhlapäivä onkin vasta ens viikolla. Satun vaan olemaan huomisesta lähtien 6 pv putkeen töissä, järkiään iltavuorossa, niin juhlia pitää silloin kun on mahkuja. Muitakin tuotoksia tulossa... Ja ohje tulee tässä illan aikana!

Ja se ohje tässä- Löytyy tämäkin vuoden takaisesta Pirkkalehestä.

Pohja:

50 g marg

1 dl maitoa

2 munaa

1.5 dl sokeria

1 tl vanilijasokeria

puolikkaan sitruunan raastettu kuori

2 dl vehnäjauhoja

1.5 tl leivinjauhetta

Kuorrute:

75 g voita

2 rkl vehnäjauhoja

0.5 dl sokeria

0.5 dl vaaleaa siirappia (tai hunajaa)

2 rkl maitoa

100 g mantelilastuja

+omenamarmelaadia

  • Säädä uuni 175 asteeseen. Rasvaa ja jauhota irtopohjavuoka (24 cm).
  • Sulata rasva ja lisää maito, pidä seos lämpimänä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  • Lisää vaahtoon voi-maitoseos, mausteet ja lopuksi jauhot parissa erässä siivilän läpi. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi.
  • Paista uunissa ainakin 20 min <- ohjeessa sanotaan, minä kokeilin tikulla tässä vaiheessa ja oli ihan raakaa keskeltä, eli taisin pitää uunissa lähes tupla-ajan, eli kannattee tarkkailla tätä kypsyyttä...
  • Valmista kuorrutus paiston aikana. Sulata voi pinnoitetussa kasarissa. Lisää jauhot, sokeri, siirappi ja maito. Kiehauta sekoitellen ja lisää lpouksi mantelit. Mulla ei ollut kuin ehkä 60 g mantelilastuja, laitoin sitten lisäksi mantelijauhetta. Tuli oikein herkullinen kuorrutus, ja riittoisa.
  • Minä halusin laittaa jääkaapista lojumasta omenamarmelaadin (paistonkestävä)jämät kakkuun, joten levitin veitsellä ohuen kerroksen marmelaadia kakun pintaan. Tämän voi jättää halutessaan välistä, mutta minusta toi kakkuun ihanaa makua ja mehevyyttä!
  • Lusikoi kuorrute tasaisesti kuuman kakun pinnalle. Säädä uuni 200 asteeseen ja paista kakkua keskitasolla vielä 10-15 minuuttia, tai kunnes kuorrute ottaa hieman väriä. Tarjoile jäähtyneenä!