Mmmmm... Oon tehnyt juustokakkua uunissa kerran ennenkin. Nyt löysin samankaltaisen ohjeen joka kuitenkin oli hieman eri versio, ja päätin kokeilla sitä. Tuli erinomaista!
Pohja:
200 g kantolan kaurakeksejä
1 tl kanelia
50 g voisulaa
-
Murusta keksit hienoksi, lisää kaneli ja voisula. Taputtele irtopohjavuokaan (panin leivinpaperin suojaksi) ja paista pohjaa 150 asteessa n. 10 minuuttia.
Täyte 1.
400 g philadelphia tuorejuustoa (toinen oli kevyt, toinen normaali)
1 dl sokeria
ripaus suolaa
0.5 dl creme fraicea tai kermaa
1 tl vanilija-aromia / 2 tl vanilijasokeria (käytin aromia)
3 munaa
puolikkaan sitruunan kuori ja mehu (käytin appelsiinia kun ei ollu sitruunaa)
Täyte 2.
2 prk ranskankermaa
2 tl vanilijasokeria
0.5 dl tomusokeria
Tarjoiluun - tuoreita kirsikoita ja mansikoita, mansikkakastiketta
-
Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella. Pese hyvin sitruuna/appelsiini ja raasta kuori. Lisää tuorejuustoon kaikki ainekset ja sekoita tasaiseksi. Lisää esipaistetun pohjan päälle ja jatka paistamista 150 asteessa alatasolla noin tunti.
-
Sekoita täyte 2 ainekset yhteen ja levitä kakun päälle. Jatka paistamista n. 20 minuuttia tai kunnes kakku vaikuttaa kypsälle. Anna kakun vetäytyä kylmässä vähintään 4 tuntia, mielellään seuraavaan päivään.
-
Koristele kakku esim. tuoreilla marjoilla.
Kaveriksi kakulle tein mansikkakastikkeen. Sulatin kasarissa n. 4 dl mansikoita. Kun ne olivat suurin piirtein sulaneet ajoin ne tasaiseksi sauvasekoittimella. Maustoin vaalealla siirapilla ja vanilija-aromilla. Keitin miedolla lämmöllä kastikkeen 'kasaan'. Lisäsin lopuksi kastikkeeseen tuoreita mansikoita. Ihanaa kun kakku on kylmää ja kastike lämmintä, oih!
Kommentit