1587692.jpg

Tätä herkkua söimme sisareni synttäreillä. On ihan mahtava safka, tykätään meidän porukoissa tehä illanistujaisiin. Oon tehnyt tätä ennenkin, mutta laitan tähän vielä ohjeen. Tästä ohjeesta tulee lasagnevuoallinen, mutta kannattee tehä kaksinkertainen annos eli uunipellillinen. Lupaan, että hupenee! :)

Seurana toimii joku ihana, raikas salaatti. Tässä salaatissa jäävuorisalaattia, kurkkua, tomaattia, kevyttä salaattijuustoa, mansikoita ja mozzarellapalleroisia.

Taikina pinnalle:

75 g voi/marg

2.5 dl vehnäjauhoja

0.5 tl suolaa

1 tl leivinjauhetta

(1 dl juustoraastetta jos tahtoo)

puoli prk kermaviiliä

Täyte:

n. 400 g jauhelihaa

2 sipulia

1-2 suolakurkkua tai jos tykkää tuorekurkkua (me tehään aina suoliksista joten en osaa arvioida miltä maistuu normikurkulla)

pari valkosipulin kynttä

mausteita (esim. mustapippuria, paprikaa, chiliä, grillimaustetta, basilikaa/välimeren yrttejä, suolaa)

Valkokastike:

2 rkl voita

2 rkl vehnäjauhoja

3 dl maitoa

1-2 dl juustoraastetta mistä ite tykkääpi

suolaa, valkopippuria

  • Sekoita pehmyt rasva, kuivat aineet ja juusto käsin.
  • Lisää k.viili varovasti sekoittaen. Anna jähmettyä j.kaapissa täytteen teon ajan.
  • Ruskista jauheliha ja sipulit, mausta, lisää pieneksi pilkotut kurkut ja anna hetken muhia.
  • Tee kastike- sulata voi, lisää v.jauho  ja ala lisäämään maitoa vähitellen koko ajan sekoittaen. Varo ettei pala pohjaan!
  • Kun kastike alkaa saostua ota kattila liedeltä ja lisää juustoraaste. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
  • Öljyä lasagnevuoka. Lisää sitten pohjalle j.liha ja päälle kastike.
  • Kauli taikina vuokaan sopivaksi suht ohueksi levyksi jauhotetulla pöydällä. Kippaa päälle ja voitele munalla.
  • Paista 225 asteessa n. 25-30 minsaa tai kunnes taikina on mukavasti ruskettunut.