Kuopuksemme täyttää tänään kaksi vuotta. Juhlia vietimme eilen. Nuutti on armoton Muumi-fani, joten synttärit sitten mentiin Muumi-teemalla.
Lämmintä ja kosteaa keliä kun oli, niin hieman jännitti miten kerman kanssa käy. Täytekakku on 7 munan kokoinen, tuli tosi iso ja hyvin kohonnut. Kostutus vaniljamaitoa, kermana vispikermaa ryyditettynä vaniljakreemijauheella. Kukat on värjättyä valkosuklaata, mansikat myös dipattu valkosuklaassa. Muumit marsipaania. En halunnut koko kakkua marsipaanilla tehdä, siksi leikkasin muumit noin. Osa porukasta ei oo mitään marsipaani-faneja, itsekkään en oo aiemmin tykännyt vaan pakostakin oppinut sitä syömään ja nykyisin ja ihan tykkäänkin :)
Toisessa välissä on valkosuklaamoussea mansikoilla ja toisessa välissä sitruunamousse. Siihen löytyi hyvä ohje Kinuskikissalta. Mutta piti hieman soveltaa kun ei löytynyt kaikkea mitä ois tarvinnut. Hyvää tuli näinkin, ihanan makeaa mutta unelmankeveää (öhm tai ainakin kevyen tuntuista....:)
Valkosuklaamousse:
1 prk flora vispiä ja tomusokeria ja vaniljasokeria maun mukaan
puoli prk ranskankermaa
1 levy pandan valkosuklaata
puoli dl cointreau-likööriä
2 liivatelehteä
-
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Sulata valkosuklaa ja jäähdytä kylmäksi, lisää sitten ranskankerman kanssa joukkoon. Kiehauta likööri ja liota liivatteet siihen. Anna jäähtyä ja lisää sitten ohuena nauhana joukkoon.
Sitruunamousse:
Puoli prk rahkaa
100 g sitruunatuorejuustoa
1 dl vanilijajogurttia
puolikkaan sitruunan kuori
pari rkl sitruunamehua ja pari rkl cointreau-likööriä
3 liivatelehteä
2 valkuaista
1 dl sokeria ja 1 tl vaniljasokeria
-
Liota liivatteet kylmässä vedessä. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto, rahka, jogurtti, sokerit ja kuori yhteen. Liota liivatteet kiehuvaan sitruunamehuun ja likööriin. Kaada joukkoon jäähtyneenä hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi valkuisvaahto varovaisesti joukkoon.
Kommentit