Tämä juustokakku on voittanut samaisen kilpailun Kotiliedessä kuin tuo alempi toscapiiras, vaan eri sarjassa. Oli kyllä mahottoman nannaa, ja ah niin nopsatekoista!
Pohja:
200 g vaniljakauratäytekeksejä
1 tl vaniljasokeria
75 g marg.
Täyte:
6 liivatelehteä (laitoin 7 ja ei ollut liikaa)
0.5 dl punaista marjamehua
1 prk mascarpone-tuorejuustoa
1 prk vaniljatuorejuustoa
2 dl kuohukermaa (mulla oli vispiä)
5 dl mustikoita (käytin pakaste sellaisia)
2 tl van.sokeria
1 dl tomusokeria
tilkkanen mustikkalikööriä
Kuorrute;
200 g valkosuklaata
0.5 dl kermaa
-
Tee pohja- murskaa keksit hienoksi, lisää sokeri ja sula margariini, taputtele irtopohjavuokaan.
-
Laita liivakot kylmään runsaaseen veteen likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja soseuta mustikat. Sekoita keskenään juustot, sokerit, mustikat ja likööri.
-
Liuota liivatteet kiehuvaan mehuun. Anna jäähtyä hetki. Kaada seos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen. Nostele kermavaahto sekaan. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja anna jähmettyä seuraavaan päivään/ noin 5-6 h.
-
Sulata suklaa vesihauteessa/mikrossa kerman kera. Levitä kakun päälle ja anna jähmettyä kylmässä. Koristele kakku haluamallasi tavalla.
Kommentit