1985127.jpg

Tämä juustokakku on voittanut samaisen kilpailun Kotiliedessä kuin tuo alempi toscapiiras, vaan eri sarjassa. Oli kyllä mahottoman nannaa, ja ah niin nopsatekoista!

1985130.jpg

Pohja:

200 g vaniljakauratäytekeksejä

1 tl vaniljasokeria

75 g marg.

Täyte:

6 liivatelehteä (laitoin 7 ja ei ollut liikaa)

0.5 dl punaista marjamehua

1 prk mascarpone-tuorejuustoa

1 prk vaniljatuorejuustoa

2 dl kuohukermaa (mulla oli vispiä)

5 dl mustikoita (käytin pakaste sellaisia)

2 tl van.sokeria

1 dl tomusokeria

tilkkanen mustikkalikööriä

Kuorrute;

200 g valkosuklaata

0.5 dl kermaa

  • Tee pohja- murskaa keksit hienoksi, lisää sokeri ja sula margariini, taputtele irtopohjavuokaan.
  • Laita liivakot kylmään runsaaseen veteen likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja soseuta mustikat. Sekoita keskenään juustot, sokerit, mustikat ja likööri.
  • Liuota liivatteet kiehuvaan mehuun. Anna jäähtyä hetki. Kaada seos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen. Nostele kermavaahto sekaan. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja anna jähmettyä seuraavaan päivään/ noin 5-6 h.
  • Sulata suklaa vesihauteessa/mikrossa kerman kera. Levitä kakun päälle ja anna jähmettyä kylmässä. Koristele kakku haluamallasi tavalla.