Täydellinen syysherkku kahvipöytää kruunaamaan! Ohje ongittu muistini mukaan Anna-lehdestä.
3 keskikokoista hapahkoa omppua
125 g voita/marg
2 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl van.sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia/kaardemummaa/molempia
Kostutukseen 1.5 dl omppumehua
Kinuski päälle:
2 dl kermaa
100 g voita
1.5 dl fariinisokeria
1 tl van.sokeria
Koristeluun pähkinöitä ja rusinoita
- Kuori ja raasta omput. Vatkaa pehmyt rasva ja sokerit. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää omppuraaste sekaan. Kääntele seos taikinaan.
- Kaada taikina 22-24cmm jauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa keskitasolla noin 45 min.
- Jäähdytä hetki ja irrota kakku vuoasta. Huuhtaise vuoka puhtaaksi ja laita kakku takaisin vuokaan. Kostuta kakku omenamehulla. Anna maustua kinuskinteon ajan viileässä.
- Mittaa kattilaan kerma, sokeri ja paloiteltu voi. Keitä seosta 10-15 min kunnes se sakenee. Kumoa kakku vuoasta ja kaada päälle kinuski. Koristele.
- Itse tein kinuskia puolet annoksesta ja riitti ihan ok... :)
Kommentit