Pohjat: 100 gr rasvaa

1/2 dl sokeria

1 muna

2 dl jauhoja

  • Vaahdota rasva ja sokeri, lisää muna hyvin sekoittaen. Sihtaa jauhot sekaan, vatkaa tasaiseksi. Taputtele taikina ohueksi voideltujen vuokien pohjalle ja reunoille. Mie käytin silikonisydänmuffinivuokaa, jonka kuitenkin rasvasin kaiken varalta.
  • Paista pohjia 175 asteessa n. 15 minuuttia, kunnes saavat väriä. Kumoa ja jäähdytä pohjat hyvin ennen täyttöä.

 

Täyte:

1 dl kermaa

1 rkl maissitärkkelystä/perunajauhoja

1 keltuainen

1 dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

1 dl rasvaa

  • Mittaa kattilaan kerma, maissitärkkelys,van.sok ja keltuainen. Kuumenna ja sekoita kunnes seos kiehahtaa. Jäähdytä seos.
  • Vatkaa sokeri ja rasva vaahdoksi, yhdistä kiisseliin hyvin sekoittaen.
  • Täytä pohjat kiisselillä ja tasoita pinta. Tee tomusokerista ja sitruunanmehusta sokerikuorrute, ja peitä sillä pinta. Koristele haluamallasi tavalla, esim. nonparelleilla tai strösseleillä.
  • Säilytin bebejä jääkaapissa, maistuivat taivaallisen ihanille kylminä ja kahvin kera, ovat tosi makeita kyllä, että puolikaskin riittä taltuttamaan makean nälän. Säilyvät hyvin kylmässä, mikäli et lipaise kaikkia poskeen kertarytinällä :) Ovat suhteellisen monivaiheiset tehdä, mutta kyllä kannattaa kokeilla, niin ovat nameja!