1120809.jpg

Jouluksi on äitini tapanut tehdä sekä ruskeita että vaaleita pipareita. Muutamana Jouluna on sitten myös näitä vaaleita tehty meilläkin. Kaikki tykkää hulluna näistä, mies jopa toivoi, että tehtäisiin iso annos vain näitä. Vaihtelu tietysti virkistää, mutta onhan nää kyllä hyviä, ihan parhaita!

250 g voi/marg.

2 dl sokeria

1 dl kermaa

2.5 dl pottujauhoja

5 dl vehnäjauhoja

2 tl vanilijasokeria

1 tl leivinjauhetta

2 tl kaardemummaa

  • Lisää pehmeään rasvaan sokeri ja muut kuivat aineet, lopuksi kerma. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Taikina saattaa tuntua aika löysältä, anna sen levätä kylmässä joitain tunteja niin sitä on helpompi käsitellä.
  • Kauli taikina hyvin jauhotetulla alustalla, hyvin jauhottaen melko ohueksi levyksi (kuin piparkakkutaikina) ja ota siitä muoteilla pipareita.
  • Paista 200 asteessa kunnes saavat vähän väriä, noin 10 min.
  • Koristele halutessasi!

Itse en halua näihin tomusokerikuorrutusta tai muutakaan isommin laittaa, sillä maku kyllä korvaa ulkonäköpuutteet. Luulen, että pikemminkin sokerikuorrutus pilaisi maun, sillä nää on riittävän makeita kyllä ilmankin! Kauliminen saattaa tuntua työläältä, sillä taikinan koostumus on aika hauras ja repeilevä. Ei siis kannata liian ohkaiseksi kaulia, että piparit saa ehjänä siirrettyä. Vaiva kyllä palkitaan kun saa valmiita pipruja maistaa!

1120813.jpg