1569410.jpg

Mmmmm... Oon tehnyt juustokakkua uunissa kerran ennenkin. Nyt löysin samankaltaisen ohjeen joka kuitenkin oli hieman eri versio, ja päätin kokeilla sitä. Tuli erinomaista!

Pohja:

200 g kantolan kaurakeksejä

1 tl kanelia

50 g voisulaa

  • Murusta keksit hienoksi, lisää kaneli ja voisula. Taputtele irtopohjavuokaan (panin leivinpaperin suojaksi) ja paista pohjaa 150 asteessa n. 10 minuuttia.

Täyte 1.

400 g philadelphia tuorejuustoa (toinen oli kevyt, toinen normaali)

1 dl sokeria

ripaus suolaa

0.5 dl creme fraicea tai kermaa

1 tl vanilija-aromia / 2 tl vanilijasokeria (käytin aromia)

3 munaa

puolikkaan sitruunan kuori ja mehu (käytin appelsiinia kun ei ollu sitruunaa)

Täyte 2.

2 prk ranskankermaa

2 tl vanilijasokeria

0.5 dl tomusokeria

Tarjoiluun - tuoreita kirsikoita ja mansikoita, mansikkakastiketta

  • Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella. Pese hyvin sitruuna/appelsiini ja raasta kuori. Lisää tuorejuustoon kaikki ainekset ja sekoita tasaiseksi. Lisää esipaistetun pohjan päälle ja jatka paistamista 150 asteessa alatasolla noin tunti.
  • Sekoita täyte 2 ainekset yhteen ja levitä kakun päälle. Jatka paistamista n. 20 minuuttia tai kunnes kakku vaikuttaa kypsälle. Anna kakun vetäytyä kylmässä vähintään 4 tuntia, mielellään seuraavaan päivään.
  • Koristele kakku esim. tuoreilla marjoilla.

1569417.jpg

Kaveriksi kakulle tein mansikkakastikkeen. Sulatin kasarissa n. 4 dl mansikoita. Kun ne olivat suurin piirtein sulaneet ajoin ne tasaiseksi sauvasekoittimella. Maustoin vaalealla siirapilla ja vanilija-aromilla. Keitin miedolla lämmöllä kastikkeen 'kasaan'. Lisäsin lopuksi kastikkeeseen tuoreita mansikoita. Ihanaa kun kakku on kylmää ja kastike lämmintä, oih!