1847939.jpg

Pahoitteluni ensi alkuun huonosta kuvalaadusta! Näin iltojen pimennessä oli onkelmia kameran kanssa, joko tuli pimmeitä tai ylivalottuneita kuvia. Myös toi epävakaus oli onkelma. Nyt hokasin mistä johtuu ja mitä pitää tehä, eli toivon mukaan kuvat tästä paranee!

Löysin Sekasopan Marien blogista ohjeen näihin ihaniin ja meheviin suklaapaloihin. Hieman eri versio vain miulla kun ei ollut esim.minttulikööriä/aromia... Kiitos Marielle tästä herkkureseptistä! Ohje kopsattu sivuilta.

pohja:

6 munaa

3 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

5 dl vehnäjauhoja

5 rkl tummaa kaakaojauhetta

noin 0.5 tl suolaa

200g sulatettua margariinia tai voita

1 1/2 dl kermaa (tai maitoa, laitoin myös pohjaan noin 3/4 dl mariannerouhetta)

Kuorrute:

200g maustamatonta tuorejuustoa

200g tummaa suklaata (käytin maitosuklaata, en oikein tykkää tummasta)

3 tl minttuliköriä (laitoin 1.5 dl mariannerouhetta enkä tätä likööiä laittanut ku ei ollut)

3 rkl kermaa

1 dl mariannerouhetta

2 - 2 1/2 dl tomusokeria

Kostutukseen: 1 dl maitoa + 1 tl minttuliköriä (laitoin vanilijasokeria 1 tl en likööriä)

  • Sulata rasva. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat ainekset ja siivilöi vaahdon joukkoon. Lisää jäähtynyt voisula ja kerma (tai maito). Sekoita huolellisesti, mutta varovaisesti isolla lusikalla sekaisin. Jos laitat pohjaankin mariannerouhetta lisää ne loppuvaiheessa. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 175-200 asteisessa uunissa noin 25 min. (kiertoilmauunissa paistoin 150 asteessa 25 min keskitasolla) Nosta uunista ja anna jäähtyä.
  • Kostuta pohja maustetulla maidolla.
  • Tee kuorrute. Sulata suklaa kerman kanssa mikrossa/liedellä. Vatkaa tuorejuusto ja lisää siihen suklaa sekä mariannerouhe, lopuksi tomusokeri. Kuorrute on paksua  mutta se ei 'jämähdä' vaan pysyy samanlaisena kylmässäkin. Piiraan voi pakastaa mutta ei kannata pinota paloja päällekäin, ainakaan ennen kuin yksi kerros on pakastunut. Levitä kuorrute piiraalle ja ripota koristeeksi rouhetta.

1875603.jpg