Tekipä mieleni aamulla leipasta jotain pientä ennen töihin menoa. Tytöt ovat vinkuneet jotain kivoja keksejä, mielellään tivolikakkuja. Eikun tuumasta toimeen!

Tämä resepti on sisareni peruja. Ei harmainta aavistusta mistä hän sen on napannut. Mutta nämä pikkuleivät on meidän neitien ehottomia suosikkeja, varmaan suurin syy on 'ripelöt' eli strösselit. Ohje on helppo ja piprut nopeat tehdä. Näitä harrastetaan meidän perheessä etenkin lasten synttäreillä. Lisään huomenissa kuvat jahka saan kännyn ja miehen kotia :)

544612.jpg

Tivolikakut:

100 g voi/marg.

1 dl sokeria

1.5 tl vanilijasokeria

2 dl vehnäjauhoja

puoli desiä vanilijakastikejauhetta

puoli desiä pottujauhoja

himppusen kermaa/maitoa

  • Vatkaa pehmyt rasva ja sokerit vaahdoksi
  • Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vahtoon
  • Vatkaa tasaiseksi massaksi. Jos taikina näyttää kuivakalta/liian murumaiselta lisää kermaa/maitoa sen verran että taikina napakoituu.
  • Tee taikinasta pötköjä n. 2 cm vahvuisia, leikkaa 1.5 cm paloiksi. Kasta palan toinen pää munaan ja upota mieleisiisi strösseleihin.
  • Paista tivolikakut uunin keskitasolla 175 asteessa n. 15 minuuttia.