Tää kakkendaali on yks lempparikuivakakku. Suurin syy on se, että tää ei oo kuivaa, vaan kosteaa kuivaa kakkua :D Toisekseen tykkään hulluna appelsiinista muodossa missä hyvänsä. Ohje on vissiin jostain K-kaupan mainoslehtisestä. Äitini tätä on ensin tehnyt ja sieltä sit innostuin itekkin. Oikein herkullista ja helppo tekaistakin!
Taikina:
200 g marg
2 dl sokeria
3 munaa
(0.5 tl appelsiiniaromia <- ei tartte, en oo laittanu koskaan)
3 dl vehnäjauhoja
1 appelsiinin raastettu kuori
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilijasokeria
(+laitoin tähän desin rusinoita ja toisen tl v.sokeria, mutta ei oo pakko halusin vähän eri makua kun oon tehnyt tätä kakkua niin monesti...)
Kostutus:
1 dl sokeria
1.5 dl appelsiini tuoremehua tai saman verran tuoretta appelsiinin mehua
- Vaahdota pehmyt rasva ja sokerit. Lisää munat yksitellen joukkoon. Sekoita kuivat aineet ja appelsiini kuoriraaste yhteen ja lisää se taikinaan. Lisää myös halutessai rusinat.
- Paista kakkua uunissa 175 asteessa noin 50-60 min. Kumoa hieman jäähtyneenä.
- Pese kakkuvuoka. Mittaa sokeri ja mehu kattilaan. Kuumenna seosta kunnes sokeri sulaa. Pane kakku takaisin vuokaan ja kaada kuuma mehuseos kakun päälle.
- Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään. Kumoa kakku ja koristele esim. appelsiininkuorisuikaleilla.
- Kakku säilyy jääkaapissa useita päiviä mehevänä. Voi myös pakastaa.
Minä koristelin kakkusen tomusokerikuorrutteella jota värjäsin keltaseksi-lörähti vähän liikaa..:)) Lisäksi ripotin pintaan aplarinmakusii kakunkoristeita. NAnNAA!:)
Kommentit