1077583.jpg

Tää kakkendaali on yks lempparikuivakakku. Suurin syy on se, että tää ei oo kuivaa, vaan kosteaa kuivaa kakkua :D Toisekseen tykkään hulluna appelsiinista muodossa missä hyvänsä. Ohje on vissiin jostain K-kaupan mainoslehtisestä. Äitini tätä on ensin tehnyt ja sieltä sit innostuin itekkin. Oikein herkullista ja helppo tekaistakin!

Taikina:

200 g marg

2 dl sokeria

3 munaa

(0.5 tl appelsiiniaromia <- ei tartte, en oo laittanu koskaan)

3 dl vehnäjauhoja

1 appelsiinin raastettu kuori

2 tl leivinjauhetta

1 tl vanilijasokeria

(+laitoin tähän desin rusinoita ja toisen tl v.sokeria, mutta ei oo pakko halusin vähän eri makua kun oon tehnyt tätä kakkua niin monesti...)

Kostutus:

1 dl sokeria

1.5 dl appelsiini tuoremehua tai saman verran tuoretta appelsiinin mehua

  • Vaahdota pehmyt rasva ja sokerit. Lisää munat yksitellen joukkoon. Sekoita kuivat aineet ja appelsiini kuoriraaste yhteen ja lisää se taikinaan. Lisää myös halutessai rusinat.
  • Paista kakkua uunissa 175 asteessa noin 50-60 min. Kumoa hieman jäähtyneenä.
  • Pese kakkuvuoka. Mittaa sokeri ja mehu kattilaan. Kuumenna seosta kunnes sokeri sulaa. Pane kakku takaisin vuokaan ja kaada kuuma mehuseos kakun päälle.
  • Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään. Kumoa kakku ja koristele esim. appelsiininkuorisuikaleilla.
  • Kakku säilyy jääkaapissa useita päiviä mehevänä. Voi myös pakastaa.

Minä koristelin kakkusen tomusokerikuorrutteella jota värjäsin keltaseksi-lörähti vähän liikaa..:)) Lisäksi ripotin pintaan aplarinmakusii kakunkoristeita. NAnNAA!:)