Tänään popsittiin perusarkimuonaa. Mulla on nakkikastikkeen suhteen muutamia fiksaatioita. Yks on että kastike ei saa olla ruskeaa. Siis sitä perinteistä ruskeaa kastiketta, vaan mielellään vaaleanruskeaa tai punertavaa. Ja toinen on, että sitä ei voi syödä jos ei oo puolukkahilloa. Tai ainakin siitä puuttuu jotain olennaista jos sattuukin syömään äärimmäisessä hädässä. Ja porkkanaraaste on kyllä kanssa aika must, mutta menee ilmankin jos tuota puolukkaa löytyy. Vaativa tapausko?? No en kai... Mistä lie juontuu moiset jutut, vissiin näiden makuyhistelmä vaan sopii mun suuhun. Ja tietenki nakkien pitää olla kuorettomia! Justjust.

604241.jpg

Nakkikastike:

  • Kuullota nakinpaloja öljyssä pannulla kunnes ottavat vähän väriä.
  • Tee kastike: Sulata voita n 25 g tai tarpeeksi ;), lisää n. 3 rkl vehnäjauhoja ja sekoittele kunnes seos alkaa ruskistumaan.
  • Kun väri lähentelee vaalean ruskeaa lisää kuumaa vettä pikkuhiljaa, kunnes kastike on sen vahvuista kun haluat.
  • Mausta: 1 lihaliemikuutio, pari rouhaisua mustaa pippuria, 5 maustepippuria, sipuli- ja paprikajauhetta n. puoli tl molempia, pari ruutaisua ketsuppia.
  • Tarkista maku. Lisää suolaa tarvittaessa.
  • Tarjoile muusin/ keitettyjen pottujen kanssa, seurana puolukkahillo ja porkkanaraaste, esimerkiksi ;)