Nämä piprut on ihan älyttömän hyviä- lapset tykkää hulluna ja kahvin kanssa maistuu kyllä itellekin, liiankin hyvin. Se vaan näissä dajm-leivonnaisissa on ongelmana, että patukat meinaa hävitä parempiin suihin ennenku pääsee leipomaan... Kuva tosi huono, otin vanhalla kameralla paremman puutteessa kun se känny menossa. Näitä tulee reilusti, tietty riippuu millä muotilla tekee vai haluaako leipoa vain pyörylöitä. Mut noin neljä pellillistä.

571819.jpg

Taikina:

200 g voi/marg.

1 dl sokeria

1 dl fariinisokeria

1 muna

2 dl kaurahiutaleita

3.5 dl vehnäjauhoja

1.5 tl vanilijasokeria

1.5 tl leivinjauhetta

2-3 dajmpalaa tai pientä patukkaa rouheeksi

  • Rouhi patukat muruiksi.
  • Vaahdota voi ja sokerit.
  • Lisää muna hyvin vatkaten.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen dajm-rouheen kanssa.
  • Kauli taikina ohueksi levyksi (jauhota hyvin, voit myös pitää taikinaa jääkaapissa n. puoli tuntia, auttaa leivonnassa) ja ota siitä muotilla pikkuleipiä. Tai tee pötkö, leikkaa paloiksi ja taputtele pyöryläksi.
  • Paista 175 asteisessa uunissa keskiritilätasolla n. 10-15 minuuttia, tai kunnes ovat kullanruskeita.
  • Vinkki- jos laitat vähemmän dajmia lisää vanilijasokeria, tullee hyvempiä. Kokeile myös esim. minttukrokanttisuklaasta.
  • Vinkki- taikina on tosissaan tarttuvaista ja vaikea kaulia kovin ohueksi- joten käytä jauhoja alustukseen reippaasti.