1406150.jpg

Tästä rahkaleivonnaisesta on muodostunut traditio meitin perheessä. Resepti on Roiniskan ja piiras niin hyvää, ettei sanotuksi saa :) Täyteläistä ja maukasta!

Pohja:

100 g marg.

1 dl sokeria

1 muna

2.5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

  • Vatkaa pehmyt rasva ja sokeri, lisää muna ja kuivat aineet. Taputtele rasvattuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan, reunoille asti. Laita jääkaappiin vetäytymään täytteen teon ajaksi.

Täyte:

1 tölkki ( 400g) päärynöitä tai pari tuoretta, kypsää päärynää

1 prk vanilijarahkaa (tai tavallista)

1 prk kermaviiliä

1 dl kuohukermaa tai smetanaa (laitoin kermaa)

2 munaa

2 tl raastettua tuoretta inkivääriä (en laittanut ollenkaan inkivääriä)

0.5 dl sitruunamehua

0.5 dl perunajauhoja

1 dl sokeria

3-4 tl vanilijasokeria

+ minä laitoin yhen sitruunan raastetun kuoren.

  • Viipaloi päärynät pohjan päälle.
  • Vatkaa rahka, viili, kerma ja munat tasaiseksi seokseksi. Lisää sitten loput aineet ja sekoita. Kaada rahkaseos päärynöiden päälle, tasoita pinta.
  • Paista torttua uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti. Peitä pinta paiston loppuvaiheessa ettei piiras tummu liikaa.
  • Anna jäähtyä haaleaksi ja irrota rengas varovasti ympäriltä. Herkuttele!