Suolasta piirakkaa piti leipoman. Tää on meidän perhepiirissä tuttu ja turvallinen ohje, aina tulee hyvää oli ainekset mitkä hyvänsä kunhan suurin piirtein noudatetaan ohjetta. Täytteitä vaihdellen saa sit uutta suuntuntumaa- mut pakko sanoo että voi suositella, on herkkua! Yleensä teen tän kinkusta, nyt teki mieli jauhista.
Pohja:
100 g marg.
2.5 dl vehnäjauhoja
puoli tl suolaa
puoli dl kylmää vettä
n. desi juustoraastetta (voi jättää poiskin)
Päälle: (tällä kertaa)
350 g jauhelihaa, 1 sipuli, suolaa, mausteita
1 pss kasvissuikaleita
1 tomaatti
pari siivua meetvurstia (voi jättää poiskin)
muna-kermaseos eli 2 munaa, 2 dl ruokakerma 5%sta
juustoraastetta
- Tee ensin pohja, eli mittaa kulhoon kuivat aineet+ juustoraaste. Nypi pehmeä rasva joukkoon. Lisää vesi ja sekoita kiinteäksi taikinapalloksi. Laita jääkaappiin vetäytymään täytteiden teon ajaksi.
- Ruskista jauheliha ja pilkottu sipuli, mausta oman maun mukaan. Lisää loppuvaiheessa kasvissuikalepussi, sekoittele kunnes kasvikset ovat sulaneet suurin piirtein.
- Voitele pyöreä piirakkavuoka ja taputtele taikina siihen reunoille asti. Humpsauta päälle jauheliha, jonka päälle viipaloidut tomaatit ja meetvurstipalat.
- Sekoita kevyesti kananmunien rakenne rikki, lisää ruokakerma ja hämmennä ainekset sekaisin. Kaada seos piirakan päälle. Lisää lopuksi juustoraaste.
- Paista uunissa keskitasolla 175 asteessa n. 40 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin vaaleanruskea.
- Namittele vaikka salaatin kanssa tai ilman ;D
Tässä kaverina hunajameloonia, kurkkua ja herneenversoa. Kuvakin on vissii mitenpäin sattuu joo.
Kommentit