1245408523_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Siirinpäivän kunniaksi leipasin Brita-tortun. Miulla ei oo ollut oikein onni mukana aiemmissa Britayrityksissä. Nyt oli hyvä ohje ja vissiin vahingoista viisastuneena jo vähän paremmin sujui. :) Ohje on uudesta Kauneus-ja terveys-lehdestä. En tehnyt tätä raparperista kun tein rapskupiirakan kuten joka Juhannuksen alla, vakiona :)

Pohja:

150 g marg.

1.5 dl sokeria

3 keltuaista

2 dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

1 dl maitoa

Marenki:

3 valkuaista

2 dl erikoishienoa sokeria

2 tl vanilijasokeria

mantelilastuja

Välissä:

kermaa, mansikoita, koristeena mansikan ja marketan kukkia.

Vatkaa pehmyt margariini ja sokeri kunnon vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää jauhoseosta ja maitoa vuorotellen.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria vähitellen. Levitä marenki pohjan päälle ja marengille mantelilastuja.

Paista 175 asteisessa uunissa n. 30 min kunnes marenki on vaaleanruskeaa. Pakasta pohja niin käsittely onnistuu helpommin. Täytä haluamallasi tavalla :)

 

1245408563_img-d41d8cd98f00b204e9800998e