982688.jpg

Leivoin toooosi pitkästä aikaa sämpylöitä. Inspiraation sain vierailtuani Iipan blogissa. Ja vielä kun äiti oli vasta tehnyt sämppyjä ja pääsin niitä uunituoreeltaan maisteleen, niin mikään ei ois voinut mua estää! Ja joo voin sanoa, että tästä eteenpäin kyllä teen sämppyjä paljon useammin, on ne vaan ihan mahtavan makuisia!

Taikina:

3 dl 4-viljan hiutaleita

0.5 dl kauraleseitä

0.5 dl kaurahiutaleita

1 pss kuivahiivaa

4 dl haaleaa vettä

3/4 tl suolaa

3 dl hienoa porkkanaraastetta

3 rkl vaaleaa siirappia

0.5 dl öljyä tai sulaa margariinia

vehnäjauhoja <- en laskenut määrää, vaan laitoin niin paljon että sain hyvää taikinaa :)

  • Sekoitin yhteen hiutaleet ja leseet+hiivan. Lisäsin veden, joka siis saa olla noin 45-48 asteista. Sitten laitoin suolan, porkkanaraasteen ja siirapin. Sitten aloin lisätä jauhoja. Lopuksi lisäsin rasvan.
  • Laitoin taikinan lämpimään kohoamaan noin puoleksi tuntia.
  • Jauhoja kunnolla taikinan alle. Sitten alustamaan, kunnes se irtoaa käsistä ja saa leivottua helposti sämpylöiksi. Sitten vielä ainakin 10 minuutin kohotus.
  • Voitelin sämpylät vielä vedellä ja ripotin osaan päälle kaurahiutaleita ja osaan unikonsiemeniä.
  • Uuniin paistumaan 225 asteeseen noin 10-15 minuuttia tai kunnes saavat väriä pintaan.

982690.jpg