1208474.jpg

Talvisaikaan on ihana nautiskella keitoista, ja etenkin kun on raskaamman sarjan joulusyömingit takana. Minestronekeitto on lemppareita, tää on vain hiukan erilainen muunnos.

Tähän tuli n 1.5 l kasvislihalientä (1 kasvis, puoli lihaliemikuutiota)

400 g nautasikajauhelihaa + suolaa ja mieluisia mausteita

2.5 dl ruispastaa (runsaskuituista)

valkokaalia

pari porkkanaa, bataatti, 2 sipulia, 3 valkosipulin kynttä

tomaattisosetta 3 rkl, mustapippuria

  • Suikaloi kaali ja porkkanat. Laita ne kiehuvaan kasvislihaliemeen keittymään.
  • Silppua sipuli ja valkosipulit. Ruskista jauheliha, sipulit ja lisää mausteet ja tomaattisose. Heitä kattilaan vihannesten seuraksi. Keittele tunteroinen miedolla lämmöllä.
  • Suikaloi bataatti ja laita pastan kanssa n. kymmeneksi minuutiksi keittoon.
  • Tarjoile juustoraasteen kera (tässä Ritarijuustoa). On muuten hyvää!