Vappuna pitsatti, en oo saanut vaan laitettua tänne mitään resehtejä kun ei oo muistanut koko asiaa, siis että tehtiin semmosiakin. Ei kauaa vanhenneet lautasilla. Tässä pari pohja-ohjetta:

560247.jpg

Pannupitsa pohja:

5 dl lämmintä vettä

1 pss kuivahiivqa

2 tl suolaa

n. 10 dl vehnäjauhoja

2 rkl öljyä

  • Kuivahiiva lisätään jauhojen ja suolan kanssa lämpimään veteen. Lisätään öljy. Vaivataan kunnes taikina alkaa irrota reunoista. Anna hetken turvota astiassa.

560251.jpg

Pyöreän pitsan pohja:

1.5 dl vettä

20 g hiivaa

1 tl suolaa

4 dl vehnäjauhoja

3 rkl rypsiöljyä

  • Hiiva liotetaan kädenlämpöiseen veteen. Lisätään suola, öljy ja jauhot ja alustetaan taikina pehmeäksi. Kohotetaan n. 10 minuuttia.
  • Täytetään maun mukaan, paistetaan 250 asteisessa uunissa noin vartti.