Vappuna pitsatti, en oo saanut vaan laitettua tänne mitään resehtejä kun ei oo muistanut koko asiaa, siis että tehtiin semmosiakin. Ei kauaa vanhenneet lautasilla. Tässä pari pohja-ohjetta:
Pannupitsa pohja:
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivqa
2 tl suolaa
n. 10 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä
- Kuivahiiva lisätään jauhojen ja suolan kanssa lämpimään veteen. Lisätään öljy. Vaivataan kunnes taikina alkaa irrota reunoista. Anna hetken turvota astiassa.
Pyöreän pitsan pohja:
1.5 dl vettä
20 g hiivaa
1 tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja
3 rkl rypsiöljyä
- Hiiva liotetaan kädenlämpöiseen veteen. Lisätään suola, öljy ja jauhot ja alustetaan taikina pehmeäksi. Kohotetaan n. 10 minuuttia.
- Täytetään maun mukaan, paistetaan 250 asteisessa uunissa noin vartti.
Kommentit