775799.jpg

Tämä uusi perheemme lemppari on Köyhien ritarien Henrin reseptillä tehty keitto. Pikkusen oon sitä muuntanut, laitan alle alkuperäisen ohjeen ja sulkuihin mitä oon ite räpöstänyt. Niin hyvää ja helppoa!!

Ohje:

400 g naudan jauhelihaa+oliiviöljyä pannulle pikku liru

2 sipulia

2 valkosipulin kynttä

2 porkkanaa

pala varsiselleriä (pala lanttua)

1/3 osa valkokaalia (varhaiskaalia)

suolaa, mustapippuria (maustoin jauhelihan aika tuliseksi paprikalla, chilillä, aromisuolalla, cayennepippurilla noiden lisäksi+ 5 kpl maustepippuria)

2 rkl tomaattipyrettä (2 rkl ketsuppia)

1 litra kanalientä

2 dl ruispastaa

lisäksi ruukku tuoretta basilikaa ja parmesaaniraastetta tarjoiluun (muukin juustoraaste käy, en muista mitä se meillä oli kun ei parmesaania ollut, ja basilikaa lisäsin vain omalle lautaselle kun muut ei halunneet)

  • Pese, kuori ja viipaloi vihannekset ja sipulit.
  • Paista jauhelihaa oliiviöljyssä hetken aikaa, mausta ja lisää ketsuppi.
  • Lisää sitten sipulit ja muut vihannekset, kaada päälle kanaliemi ja hauduta kattilassa/padassa miedolla lämmöllä noin tunti.
  • Lisää lopuksi pasta ja anna kiehua n 10m minuuttia että pasta kypsyy.
  • Laita tarjolle, lisää basilikaa ja juustoraastetta ja nauti!