Tekaisin myös suolaisen piirakan samoilla tulilla. Tämä ohje on ranskalainen klassikko, jota oon muuntanut pikkuisen oman maun mukaan. Tosi herkullinen, aika peruspiirakka, ei mitään kikkailuja. Tätä tulee pyöreä, matala piirakkavuoallinen, kokoa en osaa sanoa. Laitan alkuperäisohjeen ja oman sovellukseni sulkuihin. Kuva illemmalla! Hohoo, tulipa taas huono kuva, plaah.

562664.jpg

Pohja:

100 g voi/marg

2.5 dl vehnäjauhoja

0.5 tl suolaa

n.3 rkl kylmää vettä

  • Mittaa jauhot ja suola kulhoon, lisää pehmeä rasva ja nypi murumaiseksi.
  • Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi- älä vaivaa.
  • Anna tekeytyä jääkaapissa sen aikaa kun teet täytteen.

Täyte:

300 g savukinkkua (tai saunapalvikinkkupala)

puolikas purjo (tai 2 pientä sipulia)

2 dl ruokakermaa

1-1.5 dl ranskankermaa ( tai kuohu/kahvikermaa 1 dl)

3 munaa

150 g juustoraastetta (olen laittanut mozzarellaa, käytä mistä itse pidät)

ripaus suolaa, mustapippuria, timjamia (minä oon ripsauttanut valkosipulijauhetta, paprikajauhetta ja grillimaustetta oksopo)

  • Leikkaa kinkku silpuksi, pese ja viipaloi purjo. (Tai pilko sipulit ja kuullota pannulla kinkkujen kanssa sen verran että sipuli ottaa vähän väriä, lisää mausteet)
  • Sekoita kermat, munat ja juustoraaste keskenään.
  • Painele taikina vuokaan reunoille asti. Paista pohjaa 200 asteessa n. 15 minuuttia.
  • Levitä puolikypsälle pohjalle kinkku-sipulisilppu ja kaada päälle kermamunajuustoseos. Paista kunnes piirakan pinta on hyytynyt ja saanut herkullisen ruskean värin (eli n .20-30 min). Tarjoile esim. raikkaan tuoreen salaatin kanssa.