Tykkään hullunlailla tuoreista kirsikoista. Niitä tuli hamstrattua kaupasta niin, jotta meni mahakin jo myllerryksiin :0) Päätin tehä jotain leipomusta mihin voisin loput hyödyntää. Tästä piiraasta tuli nannaa!
Pohja:
2 munaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
100 g voita tai margariinia
2 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
0.5 dl kauraleseitä
2 tl leivinjauhetta
Täyte:
Litra kirsikoita
3/4 dl sokeria
2-3 rkl kirsikkalikööriä
3 rkl perunajauhoja
100 g valkosuklaata karkeana rouheena
Pintaan:
50 g pehmeää voita
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl kaurahiutaleita
-
Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vuorotellen yhdistetyt kuivat aineet sulatetun rasvan ja huonelämpöisen maidon kanssa. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun piirakkavuokaan jossa on korkeahkot reunat. (Halk. n. 26-28)
-
Puhdista kirsikat kivistä. Sekoita joukkoon sokeri, likööri, suklaarouhe ja jauhot. Levitä seos taikinan päälle.
-
Nypi kulhossa voi, sokerit ja hiutaleet. Ripottele muruseos kirsikoiden päälle.
-
Paista piirasta 200 asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia. Anna piiraan jäähtyä ja maustua kunnolla ennen tarjoamista. Kaveriksi sopii ihanasti Carte Dorin vanilijajäde, slurps!
Kommentit