1226705.jpg

Ohje seuraa kunhan kerkii! Ja nyt se tulee, on pikkasen kestänyt, anteeksi! Työt hemmetti häiritsee vapaa-aikaa ;D ;D Minua lähestyi s.postillajo eräs rouva, että enkä laitakkaan ohjetta... No niin. Tämän ohjeen löysin Sekasopan Marien sivuilta. Vaikutti sen verran eksoottiselta versiolta, että pakko oli kokeilla. Kiitos Marie ohjeesta!!Mulla on paha ananashimo päällä (mikä ei oo lainkaan huono asia;) joten kaikki missä sitä on houkuttaa ja koukuttaa tällä hetkellä. Ainoa asia jonka tein eri lailla on se, että kostutin kakun ananasmehusta ja sokerista keitetyllä litkulla tai 'siirapilla', niin tuli mehevämpää, eikä niin kuivakkaa.

250g marg.

2 dl sokeria

4 munaa

2 tl van.sokeria

2 tl leivinjauhetta

4 dl vehnäjauhoja

3 rkl kaakaojauhoa

3 rkl kermaa/kookoskermaa (käytin kookosmaitoa)

1 dl kookoshiutaleita

1 prk ananasmurskaa

2 tl sitr.mehua

+ lisäksi jos haluat 1.5 dl ananasmehua, reilu 0.5 dl sokeria.

  • Vatkaa pehmyt rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen joukkoon.
  • Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe ja van.sokeri. Lisää ne hyvin sekoitellen taikinaan.
  • Ota 1/3 osa erilleen. Lisää siihen kaakaojauhe, kookoshiutaleet, kerma/maito.
  • Lisää isompaan osaan ananasmurska ja sitruunanmehu.
  • Voitele ja jauhota kuivakakkuvuoka. Laita pohjalle ensin vaaleaa taikinaa puolet, sitten kaikki tumma ja lopuksi vaalea taikina. Töki haarukalla/veitsellä taikinaa pohjaan asti, jotta taikinat hieman sekoittuvat. Tee pintaan paistoviilto ja paista kakkua 175 asteessa n. tunti.
  • Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Pese vuoka ja laita kakku siihen takaisin. Tee 'siirappi'. Mittaa kattilaan mehu ja sokeri. Keitä kunnes sokeri on sulanut ja neste on tasaista. Kaada lämpimänä kakun päälle. Anna kakun maustua yön yli kylmässä. Kumoa seuraavana päivänä ja koristele halutessasi. Hyvää!