Tehtiin näitä aamupalalle tänään. Ovat koko perheen suosikkilettusii, ainakin just aamupalan yhteydessä. Tästä ohjeesta ei tuu kuin 14 pientä lettua, eli isommalle sakille sitten tupla-annos. Tää satsi meni meillä kerta syönnillä, ja tuoreeltaan ovatkin parhaimmillaan.
Taikina:
2 dl (eli purkillinen) kermaviiliä (käytin kevyttä)
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
puoli tl suolaa
2 tl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vanilijasokeria
2 rkl sulaa voita
- Vatkaa kermaviili ja muna sekaisin. Yhdistä kuivat aineet. Sekoita ne taikinaan. Sulata rasva ja lisää se lopuksi taikinaan.
- Paista taikinasta pieniä lettusia lettupannulla. Taikina on aika paksua, ei kannata laittaa kovin paksulti että kypsyy sisältä.
- Tarjoile kaverina vaahterasiirappia, vaaleaa siirappia ja omenakompottia tai hilloa (tai mitä mieli halajaa;)
Tässä on pari ohjetta lisukkeeksi. Tänään tein omenoista tuollaista makeaa lisuketta, koska vaahterasiirappi oli käynyt jo vanhaksi enkä voinut tehdä lempilisuketta, mut senkin ohjeen laitan tähän.
Omenakompottius:
2 omenaa pieniksi paloiksi pilkottuna
noin 3/4 dl vettä
- Anna omppujen keittyä vedessä al denteksi, eli että pehmenevät mutta eivät mössöönny. Purupinta saa olla. Lisää sitten,
ripaus kanelia
1 tl vanilijasokeria
fariinisokeria maun mukaan
hieman voita
- Sekoita ainekset yhteen ja anna hetki maustua. Jäähdytä seosta hieman ja tarjoile pannukakkujen kanssa. Lisäksi voit vielä laittaa vaaleaa siirappia halutessasi.
Hieman eroa kuvissa, alempi otettu aamulla ulkona :)
Vanilija vaahterasiirappi :
2 dl vaahterasiirappia
1 rkl rommia
1 rkl vanilijasokeria
0.5 dl saksanpähkinärouhetta / pekaanipähkinöitä rouhittuna
- Lämmitä siirappia kattilassa, älä keitä. Lisää muut aineet ja anna pulpahtaa. Tarjoile pannukakkujen kanssa. NAMNAM!!!
Kommentit