1035467.jpg

Tehtiin näitä aamupalalle tänään. Ovat koko perheen suosikkilettusii, ainakin just aamupalan yhteydessä. Tästä ohjeesta ei tuu kuin 14 pientä lettua, eli isommalle sakille sitten tupla-annos. Tää satsi meni meillä kerta syönnillä, ja tuoreeltaan ovatkin parhaimmillaan.

Taikina:

2 dl (eli purkillinen) kermaviiliä (käytin kevyttä)

1 muna

2 dl vehnäjauhoja

puoli tl suolaa

2 tl sokeria

1 tl leivinjauhetta

1 rkl vanilijasokeria

2 rkl sulaa voita

  • Vatkaa kermaviili ja muna sekaisin. Yhdistä kuivat aineet. Sekoita ne taikinaan. Sulata rasva ja lisää se lopuksi taikinaan.
  • Paista taikinasta pieniä lettusia lettupannulla. Taikina on aika paksua, ei kannata laittaa kovin paksulti että kypsyy sisältä.
  • Tarjoile kaverina vaahterasiirappia, vaaleaa siirappia ja omenakompottia tai hilloa (tai mitä mieli halajaa;)

Tässä on pari ohjetta lisukkeeksi. Tänään tein omenoista tuollaista makeaa lisuketta, koska vaahterasiirappi oli käynyt jo vanhaksi enkä voinut tehdä lempilisuketta, mut senkin ohjeen laitan tähän.

1035470.jpg

Omenakompottius:

2 omenaa pieniksi paloiksi pilkottuna

noin 3/4 dl vettä

  • Anna omppujen keittyä vedessä al denteksi, eli että pehmenevät mutta eivät mössöönny. Purupinta saa olla. Lisää sitten,

ripaus kanelia

1 tl vanilijasokeria

fariinisokeria maun mukaan

hieman voita

  • Sekoita ainekset yhteen ja anna hetki maustua. Jäähdytä seosta hieman ja tarjoile pannukakkujen kanssa. Lisäksi voit vielä laittaa vaaleaa siirappia halutessasi.

1035471.jpg

Hieman eroa kuvissa, alempi otettu aamulla ulkona :)

Vanilija vaahterasiirappi :

2 dl vaahterasiirappia

1 rkl rommia

1 rkl vanilijasokeria

0.5 dl saksanpähkinärouhetta / pekaanipähkinöitä rouhittuna

  • Lämmitä siirappia kattilassa, älä keitä. Lisää muut aineet ja anna pulpahtaa. Tarjoile pannukakkujen kanssa. NAMNAM!!!