Nopea ja helppo piirakka kesäisistä aineksista!
Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
2 munaa
1 tl van.sokeria
1.5 dl vehnäjauhoja
puoli tl leivinjauhetta
Päälle: 5 dl raparperipaloja
100 g marsipaania murustettuna
Pinnalle: Mansikoita, 1 dl mansikkamehua/vettä ja puoli dl hyytelösokeria
-
Vatkaa rasva ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti sekoittaen. Lisää sitten jauhot ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
-
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun pitkän ja kapean malliseen piirakkavuokaan. Ripottele päälle raparperipalat ja niiden päälle murustele marsipaani.
-
Paista uunissa 200 asteessa noin 25-35 minuuttia tai kunnes piiras saa väriä. Jäähdytä.
-
Pilko ja asettele mansikat kauniisti piiraan päälle. Tee kiille nesteestä ja hyytelösokerista ja valuta se marjojen päälle. Anna hetki vetäytyä ennen tarjoilua.
-
Tarjoa piiraan kanssa vanilijajäätelöä tai vanukasta ja herkuttele!
Kommentit