785001.jpg

Nää on vähän ihmeellistä syötävää. Raaka taikina on siis jumalaisen hyvää! Tuoreeltaan ei maistu miltään. Oltuaan kylmässä vuorokauden maistuu makealle, pakastamisen jälkeen sulatettuna ihanalle! Ehkä alkuperäiseen ohjeeseen lisäisin enempi aprikoosia.

Taikina:

125 g voi/marg

175 g valkosuklaata paloina

4 munaa

1.5 dl sokeria

n. 3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

(1 tl vanilijasokeria)

ripaus suolaa

100 g kuivattuja ja pilkottuja aprikooseja

  • Vuoraa neliön/suorakulmaisen mallinen uunivuoka (n.20 cm)
  • Sulata voi ja suklaa.
  • Vatkaa munat ja sokerit jäähtyneen voi-suklaaseoksen joukkoon. Sekoita hyvin.
  • Sekoita yhteen kuivat aineet ja aprikoosipalaset, lisää pikkuhiljaa taikinaan.
  • Vatkaa ainekset hyvin!
  • Paista uunissa 175 asteessa n. 25 minuuttia tai kunnes piiras on kullankeltainen.
  • Kakun keskusta saa jäädä hieman pehmeäksi, piiras kiinteytyy jäähtyessään.
  • Koristele valkosuklaalla ja herkuttele mieluiten seur. päivinä!