Juu nämä keksit on meidän perheen lemppareita, monissa juhlissa hyväksi havaitut ja helppotekoiset ennen kaikkea. Pikkasen muuttelin reseptiä kun tuota vanilijakastikejauhetta jäi yli noista tivolikaakuista.
Herkkukeksit:
200 g voi/marg.
2 dl sokeria
1 keltuainen
2 rkl siirappia
4 dl vehnäjauhoja
0.5 dl vanilijakastikejauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilijasokeria
- Vaahdota voi ja sokeri
- Lisää keltuainen ja siirappi, sekoita hyvin.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet joukkoon.
- Tee taikinasta n. sormen vahvuisia pötkyjä, vaikka suoraan uunipellillä. Jätä tilaa reilusti pötköjen väliin, koska ne leviävät aika tavalla.
- Paista pötkyjä uunin keskitasolla 175 asteessa n.20n min tai kunnes ovat kauniin kullanruskeita.
- Voitele pötkyt valkuaisella heti kun otat ne pois uunista. Jäähdytä ja paloittele.
- Nautiskele vaikkapa kuuman kahvin kanssa tai niinku meijän likat kylmän maidon kanssa! Hyviä!
Kommentit