Joulu alkaa olla takana päin. Meidän Joulu sujui leppoisasti. Kovasti jännitti, ja etenkin se, tuleeko meille tänäkin Jouluna oksennustauti. Viime Joulu meni suorastaan pipariksi sen takia kun kaikki oltiin ykätaudissa. Osalla meni vuorokaudessa ohi, osalla jatkui viikon verran. Kinkun sai syödä koira, hällä oli hyvinkin paras Joulu ikinä. Nyt siis osattiin arvostaa jo sitä, että oltiin terveinä ja saatiin nauttia Jouluruoista.

Aatonaattona kannettiin omasta metsästä haettu kuusi sisälle. Lapset saivat koristella kuusta, jopa pienimmäinenkin touhusi koko illan kuusen kimpussa. Kuusi on edelleen pystyssä vaikka vahvasti uskottiin, että se kyllä kaatuu ainakin kerran... :)) Ihania palloja, oihh!!

1162342.jpg

Kuusi koristeltuna. Kuva ei kyllä anna oikeutta kuusen kauneudelle, en osaa ottaa salamavaloa pois joten vaikka on hämärää niin se ei kuvassa näy, hmh.

1158693.jpg

Aattoaamuna syötiin puuroa ja soppaa. Paisoin vielä kakun uunissa ja valmistelin ruokia. Miehet olivat ulkona lämmittämässä pihasaunaa ja laittamassa ulkotulia. Tyttöjen kanssa katseltiin perinteisesti Lumiukko-elokuva, joka on aina vaan yhtä ihana ja haikea. Sitten hämärän hyssyssä mentiin koko perheellä pihasaunaan, jossa kiireet viimeistään helpottivat. Kylvettiin pitkään ja hartaasti. Sen jälkeen olikin aika syödä Jouluateria. Ja hyväähän se ruoka olikin! Tämän jälkeen alkoi odotus, kihelmöivää jännitystä ilmassa. Koskahan se pukki tulee?

Tässä pikku tonttupoika tuumivana. Toiskohan tuo pukki pari lahjaa?

1158742.jpg

Lapset Joulutamineissa pukkia odottavat. Suurta sisar-rakkautta!

1158753.jpg

.. Ja ei niin suurta... :D

1158759.jpg

Sitten leikitellään kuusen alla.. Siiri laittoi jatsaten kun tuli hyvä Joululaulu :)

1158756.jpg

Ja vihdoin se kauan odotettu pukki saapui!

1162285.jpg

Lahjoja riitti mukavasti...

1158762.jpg

... jokaiselle. Nuuttia vähän hirvitti ja kummastutti, lopuksi kuitenkin jo käsi nousi tervehdykseen. Tytöt lauloivat pukille kauniisti, ja sitten alkoi lahjojen availu ja tarkastelu. Ilta meni leikkiessä sujuvasti!

1158761.jpg