Aattelin tekaista pitkästä aikaa tätä ihanuutta kun pakkasessa oli valmiita suolasen piirakan taikinalevyjä. Ohje on jälleen sisareni peruja, siitä ei oo tietoa mistä hän tämän on napannut. Useasti tätä tulee tehtyä illanistujaisiin, sauna-iltoihin yms. aikuisten kemuihin. Lapsetkin on oppineet tästä tykkäämään, aluksi suolakurkku tökki heillä mut nyt ei enää. Kai ovat jo niin kyllästettyjä niihinkin :)

Tästä määrästä tulee lasagnevuoallinen, mutta kun noin.kaksinkertaistaa määrät niin riittää uunipellilliseen. Ja melkeinpä kannattee tehä isompi satsi, on niin hyvää että kauppansa tekee! Jälleen seuraa huono kuva, aim veri sori :9. Aijuu ja se piti vielä sanoa, että itseään voi säästää niin, että ostaa esim Pirkan suolasen piirakan pohjataikinaa 2 pkt, niin siitä tulee pellillinen koristuksineen varmasti. Jos ei ehi/jaksa aina ite tehä tuota pintataikinaa.

608306.jpg

Taikina pinnalle:

75 g voi/marg

2.5 dl vehnäjauhoja

0.5 tl suolaa

1 tl leivinjauhetta

(1 dl juustoraastetta jos tahtoo)

puoli prk kermaviiliä

Täyte:

n. 400 g jauhelihaa

2 sipulia

1-2 suolakurkkua tai jos tykkää tuorekurkkua (me tehään aina suoliksista joten en osaa arvioida miltä maistuu normikurkulla)

pari valkosipulin kynttä

mausteita (esim. mustapippuria, paprikaa, chiliä, grillimaustetta, basilikaa/välimeren yrttejä, suolaa)

Valkokastike:

2 rkl voita

2 rkl vehnäjauhoja

3 dl maitoa

1-2 dl juustoraastetta mistä ite tykkääpi

suolaa, valkopippuria

  • Sekoita pehmyt rasva, kuivat aineet ja juusto käsin.
  • Lisää k.viili varovasti sekoittaen. Anna jähmettyä j.kaapissa täytteen teon ajan.
  • Ruskista jauheliha ja sipulit, mausta, lisää pieneksi pilkotut kurkut ja anna hetken muhia.
  • Tee kastike- sulata voi, lisää v.jauho  ja ala lisäämään maitoa vähitellen koko ajan sekoittaen. Varo ettei pala pohjaan!
  • Kun kastike alkaa saostua ota kattila liedeltä ja lisää juustoraaste. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
  • Öljyä lasagnevuoka. Lisää sitten pohjalle j.liha ja päälle kastike.
  • Kauli taikina vuokaan sopivaksi suht ohueksi levyksi jauhotetulla pöydällä. Kippaa päälle ja voitele munalla.
  • Paista 225 asteessa n. 25-30 minsaa tai kunnes taikina on mukavasti ruskettunut.
  • Tarjoile esimerkiksi rapsakan salaatin kanssa!

608304.jpg

Tässä oli nyt pieni onkelma että mihin kategoriaan ohjeen lykkään, kun onhan tää jauheliharuoka, uuniruoka ja suolainen leivonnainenkin ;) mutta panin sen sitte tähän jauhisruokiin. Suosittelen lämmöllä!