Tässä nyt vaaditaan vähän huumorintajua. Kröhm- joku siellä varmaan miettii, että jopas on vallan herkullisennäköistä hmmm.. maitoa??Jossa kelluu perunoita?? Ja siinä se????? Juu no suurinpiirtein. Nää maitopotut on vissiinkin joku perinneruoka näillä seutuvilla. Iät ja ajat kesäisin meillä on näitä syöty, etenkin kun omasta maasta on alkanut saada uusia pottuja. Nää on taas sellanen ruoka että joko tykkää tai sit ei. Lapset harvemmin innostuu, minäkään en pienenä tykännyt, mutta nyt aikuisena syön mielelläni. Kaveriksi kaipaa ainakin tuoretta ruisleipää ja minä syön myös makkaraa ihan raakana<- tai siis ettei mitään paistettua tai grillattua vaan paketista pöytään meiningillä. Joo se on yks omituisuuksistani ;) Mies söisi näitä kerralla kattilallisen, tykkää ihan hulluna. Tarkkoja määriä tai aikoja en osaa laitella, roiskin vähän fiilispohjalta. Kuva on kyllä ihan tosi huono kun on vaalealla lautasella vaalea keitto. No oli niin nälkä ettei ehtinyt miettiä muuta kuin ruokaa :))

784950.jpg

Maitoperunoihin tarvit:

Uusia pottuja kuorittuna ja pilkottuna

vettä ja suolaa

sipulia ja sipulinvartta/ruohosipulia

maitoa (esim. kevyt maito käy)

voita

mausteita halutessasi, yleensä ei laiteta mitään, minä taisin laittaa pari maustepippuria

  • Pese ja kuori ja pieni uudet potut. Laita ne sitten kattilaan, lisää vettä sen verran että peittyvät ja keitä kypsiksi. Lisää suolaa halutesasi keitinveteen.
  • Kuori ja pilko sipulit (itse laitoin pari sipulia, riippuu tietenkin minkäkokoisen keiton tekee) ja varret, laita ne keittymään pottujen sekaan.
  • Kun potut on kypsiä kaada keitinvettä pois, jätä jonkinverran pohjalle ja lisää maitoa kunnes potut peittyvät. Kuumenna, älä kiehuta. Lisää voita nokareina ja anna sulaa sekaan. Kun maito on kuumaa muttei kiehu ja voi on sulanut sekaan keitto on valmista syötäväksi. Tarkista maku, lisää suolaa tarvitessa tai muita mausteita jos haluat. Erittäin simppeli ja nopea keitto tehdä eikä vaadi paljoa!