Näillä korkeusasteilla tämä on perinteistä juhannusherkkua/jälkiruokaa. Nauratti, kun näytin kuvaa siskolleni niin hänkään ei tajunnut mitä kuvassa on.....sen verran epämääräiseltä näyttää :D Jotkut kutsuu tätä herajuustoksikin tai juhannuskeitoksi. Meillä tämän keittää äiti, muilla ei riitä vissiin kärsivällisyys. Juustosta kun tulee sitä parempaa mitä pidempään sitä keittää. Hyvinkin saa päivän varata. Juusto keitellään tuoreesta lehmänmaidosta (mieluiten) eli tankista suoraan keittoon. Äiti valaisi, että hän tekee tämän yleensä lämpimästä maidosta, siis ettei oo ehtinyt kylmetä. Mutta onnistuu kylmästäkin. Ja sitten laitetaan juustonjuoksutinta eikä sen kummempaa. Maistuu hyvälle (ei kylläkään kaikkien mielestä...............) jääkylmänä ja vahvasti sokerilla terästettynä- mutta toiset syö lämpimänä ja ilmankin, hyyps.. :) Vähän kuin kumipalloja söis, mut pehmeitä sellasii. Juustopallerot narisee suussa vähän kuin leipäjuusto, mut maku on vähän toffeinen. Juu ! Näyttää pahalta ja maistuu hyvältä niinku monet muutki suomalaiset perinneruoat........:))

673811.jpg