Kesän ensimmäinen rapskupiirakka tehtiin jo pari viikkoa sitten, en vaan oo saanut tänne asti ohjetta/kuvia. Yritin hieman tehdä terveellisempää tästä, mutta mausta tinkimättä ;)
Pohja:
150 g puoliksi voita, puoliksi kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 dl sokeria (tummaa muscovadosokeria/intiaanisokeria tai fariinisokeria)
1 luomu kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1.5 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
Raparperia ja tuoreita mansikoita pieniksi paloiteltuna sopiva määrä
0.5 dl vanilijakreemijauhetta
1.5 dl maitoa
0.5 dl luomu kuohukermaa
1 luomu kananmuna
1 tl aitoa vanilijasokeria
-
Paista uunissa 200 asteessa noin 40 min tai kunnes täyte on hyytynyt ja saanut väriä. Anna jäähtyä hyvin ennen tarjoilua!
Kommentit