Tämä resepti löytyi RuokaPirkasta, ja oli niin mukavan kuuloinen ohje että päätinpä heti kokeilla. Aineksia sitten ei vaan ihan kaikkia löytynytkään, joten pikkusen jouduin soveltamaan. Luulen, että loppuviimein kakusta tuli aikalailla sellanen ku pitikin.

628237.jpg

Ohje:

150 g voi/marg

2 dl sokeria

2 munaa

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vanilliinisokeria

100 g tummaa tai valkeaa suklaatia

1 dl euroshopper appelsiinimarmelaadia

2 dl porkkanaraastetta

1 dl kermaviiliä

  • Uuni 175 asteeseen.
  • Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri, lisää munat yksitellen joukkoon.
  • Sekoita kuivat aineet. Lisää ne suklaarouheen, hillon, raasteen ja kermaviilin kanssa (tai kerman) sekoittaen vain sen verran että aineet tasoittuvat. Suklaarouhe saa olla aika karkeaa, siis ihan pientä palaakin.
  • Paista voidellussa ja jauhotetussa kakkuvuoassa alimmalla tasolla noin tunti.
  • Kun kakku jäähtyy koristele se tomusokerilla tai kuorruta suklaalla. Kakku kestää hyvin pakastamisen ja säilyy jääkaapissa useita päiviä.

Minä tein kakun niin, että laitoin vanilijasokeria, Fazerin punaista maitosuklaata kun ei muuta ollut, appelsiinihilloa ja kermaa kermaviilin asemasta. Kakku on minusta tosi hyvää ja mehevää, syötiin sitä kyllä niin tuoreena ja lämpöisenä, että maku varmasti paranee viileässä parissa päivässä entisestään.

628253.jpg

Uuuuuuuuuuuuuu, nam! :)